”Galet”, säger någon. ”Fantastiskt”, säger jag.

Idag var jag med om något religiöst igen och hade jag inte varit en öppensinnad människa så hade jag nog varit en smula rädd vid det här laget. Ni minns kanske hur jag för några månader sedan såg menoror överallt (läs här och här och här) – dagens händelse var ännu större, starkare och jag fylldes av en underbar känsla och mina ögon fuktades. Jag ska inte berätta mer om det eftersom det är mycket privat, men om ni visste vad det var som rörde sig i mina tankar när detta inträffade så tro mig – ni skulle förstå.
Mycket kortfattat ser jag så här på saken: i hela mitt liv har jag varit en sökare. Ingenting har jag funnit… Förrän jag slutade söka och helt sonika öppnade en dörr och sa att jag var öppen för nya intryck. Då small det till.

14 reaktioner till “”Galet”, säger någon. ”Fantastiskt”, säger jag.”

  1. Liksom Judendomen ”kallar” på dig, så förföljer Jesus(!!!) mig.. Hjälp!! Måste jag se det som ett tecken?? Hoppas det är en snygg och het judisk präst (Ja.. jag vet inte vad det heter..).. som du träffat på av bara farten i tunnelbanan ;-))

  2. Oooh.. Den är lång och jag vet inte var jag ska börja.. Men det känns som väldigt jobbig relation.. Han har t.o.m. infiltrerat sig in bland mina låtlistor på datorn! Någon glad, käck, religiös låt i värsta Frälsningsarméns anda har på något sätt hamnat där!! Och jag vet f*n inte hur?? Vart jag än går så dyker Jesus eller Gud upp på något sätt.. Crazy..

    1. Det är ett tecken. Du bör uppsöka en kyrka och där möter du inte bara Gud, utan även din blivande make! Och konfirmations-Boris viger er under sommaren 2012.

  3. Och som abbedissan, i Sound of Music, säger när Maria kommer till henne och undrar om hon ska välja Gud eller baron von Trapp: Om Gud stänger en dörr så öppnar han ett fönster…

  4. Jag tror jag förstår precis vad du menar. Hela livet har gått ut på att söka, leta, gräva… sen inser man att det inte är svårare än att öppna sina sinnen. Därför är jag nu i Israel och konverterar i stället för att agera kick-kåt på Södermalm. Vissa saker ger mer än andra..

Kommentarer är stängda.