Fredag, gubbfläsk, mellow, kallprat

Hej mina små fredagssolar.
Nu njuter ni va? Snart är ni lediga och härliga. Lön får ni också. Ni älskar livet och känner er upprymda och tuffa.
Jag jobbar långvecka och får inte sovmorgon förrän på måndag. Det känns så där, men jag säger som jag brukar säga till min morgontrötta kollega: vi är glada och tacksamma över att vi har jobb.
Nu går vi vidare till nästa ämne.
Det där tugget jag lyssnat på, i vad som känns som 400 år, om att ”ju mer du rör på dig desto bättre sover du om nätterna” är ju bara bull. För mig är det uppenbarligen tvärtom. Att ta en 7 km lång powerwalk tidigt på kvällen och en varm, avslappnande dusch som kronan på verket borde ju bädda (hehe) för en god natts sömn. Men nej. Jag sover sämre än på mycket länge. Men jag ger mig inte – gubbfläsket ska fortsätta brinna i helvetet.
Jag hittade en mycket rolig applikation till iPhonen. Run Keeper heter den och den räknar både kilometer och brända kalorier och inte minst – den skickar via GPS:n uppgifterna vidare till nätet så att du kan se exakt hur du rört dig. Med karta och allt. Och gårdagskvällens runda stämde på pricken! Mycket inspirerande.
Nästa ämne.
Jag är inne i min mellow fas. Ligger i badet och lyssnar på Lene Marlin.
Nästa ämne.
Organiserad religion fungerar inte. Det märks extra tydligt i dessa tider när den ena kristna personen hyllar samkönat äktenskap och den andre fördömer det. Gud säger bla bla till en person och blö blö till en annan. Människor kommer således aldrig någonsin kunna samsas i religionens namn och därför måste religionen bli en ytterst privat sak. Tack.
Nästa ämne.
Jag älskar att bo i stan – stadskatt som jag är – men jag är så trötter på att aldrig få vara helt i fred. Helt anonym. Helt och hållet för mig själv. Det börjar redan på morgonkvisten. Jag möter tidningsbudet (kallprat), jag möter damen med taxen (kallprat). Jag kommer hem och möter porrgubben (kallprat), jag möter den där tanten som alltid hälsar på sin son. Samma tid vareviga dag. Lagar hon middag åt honom eller vad? (Kallprat.) Jag strosar med Sebbe. En massa glin ska gulla (kallprat). Möter en massa såna där fundamentala hundägare (kallprat). Aaargh. Låt mig vara. Bara en endaste liten dag. Jag är så mätt på människosläktet.
Nästa ämne.
Min blogg blir seg ett par gånger per dygn. Vi snackar runt 15-tiden på eftermiddagen och så runt 22 på kvällen. Superirriterande vardagsmoment. Vad beror detta på?

4 reaktioner till “Fredag, gubbfläsk, mellow, kallprat”

  1. HERREGUD vad speedad du va idag då 😉
    Du får komme hit så du kommer bort från all mänsklig kontakt. Här finns det bara 1 hund och 2 getter… 🙂

  2. 15.00: Klockan är nio på östkusten i USA och alla sätter på sina datorer och ska börja blogga.
    22.00: Höll på att säga samma sak fast om USA:s västkust, men det stämmer ju inte riktigt. Kanske börjar folk plocka ihop på jobbet i NY och bloggar lite samtidigt…
    Spekulationer, spekulationer.

Kommentarer är stängda.