Fixeringen vid “ursprung”

Jag kommer (tack vare ett av mina arbeten) i kontakt med många… låt oss säga “kontaktannonser”. Jag har hakat upp mig lite på fixeringen vid det som var. “Jag är en kvinna som ursprungligen kommer från Västra Götaland och nu bor i Småland.”
Men… vem bryr sig? Okej, om en kom från Australien och nu bodde i Norge (som om det skulle hända). Men.. nej, jag förstår det inte. Skulle en annan människa inte kontakta denna kvinna om hon inte var från Västra Götaland? Eller är det Småland som inte är riktigt “okej”? Ja, jag undrar.
Folk talar på tok för mycket om det som var.
Det som var är passé och har ingen betydelse.
Det enda väsentliga är det som är i just detta nu.
Och som jag alltid säger; morgondagen är en myt.
Detta var fredagens djupa tanke. Kanske kommer det fler… Fredagar är ju som bekant värdelösa bloggdagar. Ingen skriver och ingen läser. Hittills bara 82 läsare. Ibland tror jag att jag inte behövs längre.
(Det går över på måndag.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *