En natt i Madrid

Jag saknar Madrid idag. Tänk att landa på Barajas, ta en taxi in till stan. Checka in på ett ljuvligt hotell och sedan strosa runt i shoppingkvarteren. Därefter slinka in på en genuin liten spansk sylta och äta fet, kryddstark mat innan man går hem till hotellet och tar en tupplur. Tänk att sedan ta en dusch, klä sig extra hunkigt/sensuellt medan man sippar på ett glas vin till tonerna av Rosa Lopez “Mas”. Därefter är det dags för en drink på hippa Liquid. Å, så ljuvligt. Framåt 01:00 tar man så på allvar steget ut i Chueca och det stora torget kantat av krogar. Skratt och stoj i massor. Hunkar och hunkissor (okej, mest hunkar… Vi snackar Chueca här!).
Jag vet inte riktigt varför Madrid får mitt friska icke-rökar-hjärta att slå så hårt. Jag älskar ju hela Spanien. Kanske beror det på att jag i min arla barndom hade en brevvän där, Patricia, och att min första utlandsresa på egen hand tog mig till staden (och Antonio… så klart). Jag var nyss fyllda nitton och upptagen endast av att njuta av livet. Jag önskar så att jag hade kvar förmågan att njuta på samma sätt idag men det är svårt när man är äldre och visare. Det finns ju en morgondag och den är inte alltid rosaskimrande.
Efter den beryktade första resan landade jag i Madrid gång på gång på gång. Jag besökte Valladolid, Alicante, Barcelona och små, små byar jag inte minns namnen på – men ändå är det i Madrid jag har mitt friska vegetarianhjärta.
Å, min vän – jag saknar dig så och After Darks låt “En natt i Madrid” får mig att gråta av längtan. Jag kommer snart och besöker dig igen.
Mi amor! Mi vida!

En kommentar till “En natt i Madrid”

Kommentarer är stängda.