Det här med klubbliv

Utelivet i denna stad är patetiskt. Du måste böna och be för att få ta del av det ack så glittriga nattlivet. Klubbarna är inte till för dig utan du är till för klubbarna.
Efter att du alldeles för länge stått i kö i minusgrader kommer du fram till vakten som är som herren vid himlens port. Han har ditt öde i sin hand och han vet om det och han njuter av det. Han (ibland hon) bestämmer om du får vända hem eller om du får komma in och därmed kanske möta ditt livs kärlek eller kanske ett trevligt, tillfälligt vuxenmys. Vakten hittar alltid något att gnälla om. Är du verkligen gammal nog att gå på klubb? Är du inte lite väl rund under fötterna?
Att uppleva detta tillsammans med min vän Dansken är underhållande. Han har sensuella ögon, vilket gör att han ser konstant full och/eller kåt ut. Ja, Skara-Bert skulle nog säga att Dansken har “kåta ögon”. På grund av dem, och på grund av att han har ett ungdomligt utseende och en lång, gänglig kropp, måste Dansken alltid visa leg när han går på krogen (han närmar sig för övrigt 30). Problemet är att de där norska brudarna stal hans väska och för tillfället har han inget pass att visa upp. “Har du något papper som styrker din identitet?” frågade Vakten som vore vi i tullen i ett terrordrabbat land. Dansken öppnade sin väska och håvade upp ett gäng papper men de dög inte så Vakten bad att få se hans visakort. Han var fortfarande inte nöjd så Dansken grävde fram ett personligt brev från danska ambassaden. Hahaha. Därefter var han välkommen att kliva in i himlen.
Nåja. I denna himmel kostar allt enorma summor pengar och personalen är trist och otrevlig. Sur, rent av.
Nej, jag kan inte ta del av detta längre. Det är så väldigt deprimerande.
Jag minns med värme hur trivsamt det är att gå ut utomlands. Trevliga dörrvakter i London. “Good evening, Sir”, säger de och håller upp dörren. Jag minns mysiga danska krogar som man kan kliva in på lite som man vill. Jag tänker på vakter i Tel Aviv, som kollar igenom väskan i jakt på bomber. Alltid med en vänlig ton i rösten och “ha en kul kväll” när kontrollen är genomförd.
Åh, det är så patetiskt och skämmigt. När jag blir stor ska jag öppna en välkomnande nattklubb.
Andra om uteliv, klubbliv, stockholms nattliv, dörrvakter

En kommentar till “Det här med klubbliv”

Kommentarer är stängda.