De bortglömda flyktingarna

Igår kväll visade SVT ännu en ”stackars araber, dumma judar-dokumentär” och eftersom ingen någonsin talar om alla de judar som blivit utslängda ur arabiska länder så gör vi det här och nu.
Ja, vi tar helt enkelt och ser dokumentären The Forgotten Refugees.
Del 1:

Del 2 Del 3 Del 4 Del 5

10 år gamla siffror, se färskare här.

The Iraqi parliament stripped Iraqi Jews of their citizenship, and then passed another law confiscating all Jewish property.
Läs: The Middle East’s Forgotten Refugees.

12 reaktioner till “De bortglömda flyktingarna”

 1. Har varit på en föreläsning om detta! Judar från Europa dödades/flydde till Mellanöstern, Judarna flyr från arabländerna, araberna drar till Europa. Min flickväns halva familj är från Yemen, ett land de aldrig skulle kunna besöka.

  1. Det skulle vara intressant att se en liknande dokumentär som den jag såg igår, fast att den handlar om judar som besöker Yemen istället.
   Not gonna happen, men det vore nyttigt!

 2. Wow, vad jag gillar den här bloggen!!! 🙂 Det är inte så ofta jag får se mina tankar och känslor uttryckta av ANDRA!! Det brukar vara jag mot resten, typ.. 🙂

  1. Tack.
   Jag blir gladare än du kan tro. Har fått så många otrevliga kommentarer på sistone (därav avstängda kommentarer på vissa inlägg).
   Tack!!

 3. Då är vi två som är glada nu då!! 🙂 Inte illa en helt vanlig torsdagkväll!! 🙂 Hur gör man förresten om man vill peta in sitt foto i sin profil.. Jag ”syns” på Blogger, men vet inte hur man gör det här..??

  1. Hmm. Jag är osäker på om det funkar i och med att det är olika system, men din bild kanske syns hos Jerry (och han har ju också WordPress)? Ska forska lite i ämnet. 🙂

 4. Nix.. Har inte lyckats lura ut hur jag ska kunna ha bild hos Jerry heller.. Inte för att det spelar nån roll egentligen, men det är ju lite roligare! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *