Dagens retro

retro
Se nu så fint det var hemma på Prästskogsvägen 11 B i slutet av sjuttiotalet. Jag blir alldeles varm när jag tittar på detta foto.
Min fina mor sitter och virkar ett överkast som kom att pryda min säng i många, många år framöver (vart tog det vägen tro?) och jag sitter med mitt favoritgosedjur i famnen. Han ligger just nu förvarad i min antika resväska på översta hyllan i klädkammaren (aka walk-in-closet). Den vita stereoanläggningen från Philips fungerade perfekt i många herrans år men den vita tv-apparaten har jag inget minne av. Snygg var den dock. Notera heltäckningsmattan. Notera den röda lampan med guldfot – så snygg! Vardagsrumsbordet minns jag så väl: det fanns smala, guldfärgade remsor fastlimmade på sidorna. Sist men inte minst: den otroligt vackra ljusblå askkoppen på bordet. Vac-ker! Gjord i glas var den, och väldigt tung.
Nu blir jag lite tårögd och känner att jag saknar mor min. Puss mor.
prästskogsvägen

14 reaktioner till “Dagens retro”

  1. Du är så klok och givetvis har du rätt! Men ska man långdra det så är inte all kärlek bra kärlek… ta en sådan enkel sak som olycklig kärlek…

  2. Man kan bara förbanna dessa platt-tv apparater som inte tillåter en fin blomkruka och en piffig liten accentlampa.

Kommentarer är stängda.