Dagens fråga [Vardagsdramatik]

Så jag klev på tuben och slog mig ner med pop i lurarna och tidningen i näven. Noterade att det låg något jag trodde var hopknycklat presentpapper på sätet bredvid. Ett par stationer senare klev det på en kvinna som frågade mig något medan hon pekade på det som låg på sätet. “Nej. Du kan ta det”, sa jag förvirrat men hon gjorde inget så jag tog vad som visade sig vara ett paraply och lade det på mitt säte.
Strax därpå skulle jag kliva av och jag ställdes inför ett vardagsdilemma.
Om jag lämnade kvar paraplyet skulle folk skrika: “Hallå där unge man! Du glömde ditt paraply!” Tog jag med mig det skulle jag känna mig tjyvaktig eftersom jag just sagt att det inte var mitt.
Så vad gjorde jag?
Lämnade jag kvar paraplyet eller tog jag det under armen och gick?

En kommentar till “Dagens fråga [Vardagsdramatik]”

Kommentarer är stängda.