Bögmys i vintermörkret

sebbe ljus
Vad hände med ljuset?
De stod alla tre i mitt köksfönster och solen har värmt dem exakt lika mycket.
Visst är det konstigt att ett så stort stabilt, läckert ljus plötsligt ser ut som en mycket ledsen lem?
Det gröna längst till vänster är ack så vackert!
Linslusen Sebbe var inte sen att posera. Man blir väl som man umgås.
Igår pulade jag lite i hemmet. Jag bar upp mitt stora fula vita bord från källaren och smällde upp det i vardagsrummet. Jag har haft ett litet nätt mörkt bord de senaste åren men det blev lite missbildat när jag och mitt ex råkade välta bokhyllan (!) över det en sen, mycket mycket mycket varm sommarnatt. En två meter hög hylla fullproppad med böcker och dvd:ers.
Jag fixade med mina lampor också, för att få myspyspunktbelysning under årets mörka månader. Mycket rött i vardagsrummet och grönt i köket.
Inget flamsigt julgrejeri för mig, men mysigt kan man ha ändå.
Jag tvättade igår och jag får sån ångest. Det är så fruktansvärt tradigt att behöva trampa fram och tillbaka till tvättstugan. Jag skojar inte. Ångest! Jag blir mycket irriterad när människor med tvättmaskin i hemmet gnäller: “Åh, jag måste tvätta idag!”
Men gu så jobbigt.
Det blev lite roligare när jag såg en tiopoängare hänga upp strumpor och herrsmåbyxor i ena torkskåpet. Han verkade inte särskilt trevlig dock. Så jag gick.
Min handyman som är i flyttartagen kom över för att hämta flyttkartonger som stått i mitt förråd. Innan han gick sa han: “Är det något som behöver göras?”
“Well”, svarade jag och himlade med ögonen, “avloppen skulle säkert må bra av en liten titt”.
Så han rensade.
Vi kom överens om att han kommer rensa mina avlopp tills “den dagen jag gifter mig eftersom jag redan har planerat att min blivande man kommer vara en sån som inte har något emot att rensa avlopp. Jag kan göra allt annat i hemmet, men just avloppsrensning – jag klarar det bara inte“.