Äntligen är schlagern tillbaka


Nu börjar Melodifestivalen äntligen hotta upp sig. Skrällarna står som spön i backen och, för att citera en vän, så här går det när schlagern kommer in i festivalen först i deltävling 3. Utsvultna har vi suttit och väntat på något som får oss att glömma vardagstristessen, försenade inställda tåg och taskig februariekonomi, och plötsligt stod de där: Timoteij. Vi skrattade gott åt deras pinsamma och plågsamma klipp men när låten började blev det tyst i salongen. Sertabintrot får mig att rysa. Refrängen sitter där den ska. Ja, Timoteij till Oslo!
Och jag säger JA till att okända artister återigen kan slå ut mer etablerade – äntligen är det musiken som står i centrum.
Mina tankar om låtarna:
1 Alcazar – Farligt, farligt att dyka upp i tävlingen året efter man gjort succé, men jag älskar Headlines. Helt klart. Snyggt och bra!
2 Johannes Bah Kuhnke – Denna fruktansvärda låt förtjänade sin åttondeplats.
3 Elin Lanto – Nej, jag står inte ut med dessa pedofillockande småflickor. Troslösa är de och med babyröst sjunger de värdelösa låtar. Usch och fy.
4 Erik Linder – Tack och lov slipper vi denna horribla pingstvänsaktiga människa i finalen. Tack och lov slipper vi höra den plågsamma texten. Någonsin igen.
5 Getty Domein – Gillar den. Väldigt läcker refräng, men verserna är väl sisådär.
6 Timoteij – Snacka om lyckad kombination av nåt kyligt svenskt och nåt medelhavshett! Love it.
7 Darin – Jodå, den är fin. Darin är dock bättre än låten.
8 Cruicified Barbara – Livat och gött, men inte alls min kopp.
Skickar vi Timoteij till Oslo så får vi tillbaks vår förlorade ESC-heder! Vi gör succé!

Alcazar mot Jessica Andersson i Andra chansen. 🙁
Bilder från DN.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 reaktioner till “Äntligen är schlagern tillbaka”

  1. Ja, Timoteijs låt var helt underbar. Satt och somnade nästan av tristess under de andra bidragen när denna låt plötsligt började. Äntligen, den första låten i årets tävling som är rikgit bra! Allt var så bra, rytmen, melodin, tjejernas utstrålning… Denna låt går garanterat hem internationellt!

  2. Jag missade hela programmet. Har letat efter klipp så jag skulle kunna höra Timotej men hittar inget. Vet du var jag kan höra låten?

    1. Just nu går det ej att höra den. Låtarna som går till final får ju icke spelas förrän finalstartfältet är klirrat och klart!

Kommentarer är stängda.