Önskeinlägget: Så gör jag för att få så skinande, mjukt, vackert hår

Jag bad er att ge mig en rubrik, så skulle jag skriva ett inlägg i ämnet.
Här kommer det första inlägget i denna eminenta serie. Eftersom det är lördag och läsarantalet är som minst så börjar vi med det minst intressanta ämnet (förlåt, Britt-Marie, som önskade detta inlägg).

Så gör jag för att få så skinande, mjukt, vackert hår
Ja, mitt hår är det jag skulle säga att jag gillar bäst med mitt yttre. Jag har haft mycket kul med det och i många år frågade vänner, som jag inte träffade så jätteofta, “och hur ser du ut i håret?” när vi bokade ett möte på stan. “Så att jag vet vad jag ska titta efter”.
Sedan slog identitetskrisen plötsligt till och jag var snaggad/rakad i tre-fyra år. Mina vänner, unga och äldre, som börjat tappa håret röt åt mig: “Ni som har hår ska vara väldigt tacksamma och sluta raka av er det!”
Jag förstod poängen och led lite med dem och lät håret växa ut.
Det är tjockt och vackert och det fladdrar elegant i vinden men tyvärr är det helt rakt. Jag är väldigt svag för självlockigt hår, speciellt på män. Därav min fantastiska nyinköpta locktång. Älskar den. Ett par lockar bakom öronen gör så mycket!
Så hur blir det så “skinande, mjukt och vackert”? Jag har det i generna. Håret tvättas varannan dag och jag använder halvcrappiga schampon. Då och då, oftare om jag har färgat hår*, använder jag inpackning. Jag undviker saltvatten och sol och överlag tror jag att det är bra att låta håret flotta till sig ordentligt med jämna mellanrum.
Det var mitt hår det.
*För första gången sedan 1989 har jag just nu min naturliga hårfärg. Inkl. ett grått strå ovanför vänster öra.