Önskeinlägget: Egentligen borde jag ge mig in i politiken

Jag bad er att ge mig en rubrik, så skulle jag skriva ett inlägg i ämnet.
Här kommer ett nytt inlägg i serien, önskat av den stilige Ponte.
Det går för övrigt fortfarande bra att önska!


Partiprogram: OR – Ordning & Reda-partiet.
Skola. Här ska ordning och reda råda. Lärarna ska bli både fler och bättre. De ska vara en smula skräckinjagande. Från och med årskurs tre ska språkstudier prioriteras. Särskrivningar ska ses som en styggelse.
Stadsbilden. Ja, när vi är inne på ämnet. Skyltar med särskrivningar ska rivas ner. ”Sushi köket” ligger några gator från mitt hem och jag mår fysiskt illa varje gång jag går förbi. (Och nej, det beror ej på den råa fisken.) ”Hammarby grillen” och ”Godis pärlan” ligger också i närheten och jag bojkottar dessa ställen enbart på grund av särskrivningarna.
Invandring. Det går inte att lassa in människor som inte får något vettigt att göra. Detta skapar misär och spänningar i samhället. Självklart ska människor i nöd få komma till Sverige men de ska inte placeras i storstädernas förortshålor utan placeras ut på landsbygden. 1) De lär sig språket. 2) De kommer från kaos till harmoni. 3) De kan lättare knyta nya kontakter vilket på sikt leder till sysselsättning.
Religion. Ingen ska bli påprackad någon annans vanföreställningar. Religionsfrihet ska råda men staten ska inte ha något med någon religion att göra. Religionen anpassas efter samhället. Samhället anpassas inte efter religionen.
Helgdagar. Religiösa (läs: kristna) helgdagar slopas. Antalet så kallade röda dagar läggs på var individs röda-dagar-konto och kan plockas ut när som helst under året. Detta måste dock planeras i början av året.
Trafik. Våra städer ska inte anpassas efter biltrafiken, nej, de ska anpassas efter människorna. Kollektivtrafiken ska på sikt finansieras genom reklamintäkter och skattepengar men innan den dagen är kommen ska varje trafikant betala för sig. Den som plankar ska dömas till en månads tråkgöra i kollektivtrafiken.
Straffarbete. Det må låta hårt men det är det inte. Om Karl stjäl Britt-Ingers handväska ska Karl inte bara be henne om ursäkt – han ska dessutom, i 30 dagar, agera hennes personliga väskbärare.
Kriminalvård. Inga permissioner. En modern version av skampålen ska införas: på en internetsite ska månadens dömda brottslingar hängas ut. Namn och bild och brott och straff ska framgå. Siten uppdateras den sista dagen i varje månad.
Vandalism. Öga för öga-metoden råder. Klottrar du får du klottersanera under 30 dagar, har du sönder en parkbänk får du hamra ihop parkbänkar under 30 dagar. Och så vidare. Ingen pardon. Utan lön såklart.
Kultur. Mer musik och glädje på våra gator och torg.
Kungahuset privatiseras.
Bistånd. Allt bistånd bör granskas från grunden. 700 miljoner palekronor som går till huliganer som Hamas ska omedelbart dras in.
Pensionssystemet. Ja, det är ett stort lotteri. Ett skämt. Gör om. Gör rätt.
Barn. Föräldrar som inte lyckas ta hand om sina ONGAR ska skickas iväg på kurs.
Ekonomi. Eftersom jag inte kan räkna hyr jag in någon.
Medmänsklighet. Självklart är alla människor lika mycket värda. Kvinnor och män har lika lön och lika rättigheter. Heterofila- och homofila relationer är naturligtvis lika mycket värda i lagens ögon.
Djurens rätt. Den som är ond mot djur döms till straffarbete i skånsk ladugård under 380 dagar.

Miljö
. En välmående natur är a och o och varje medborgare drar sitt strå till stacken.
Partiets slogan: Här råder ordning och reda!