Och hör sen

Det börjar dra ihop sig för att sammanfatta året som gått. Jag kan smygstarta genom att säga att 2007 inneburit ovanligt mycket gräl. Det enda (bortsett från att jag fortfarande, nästan två år senare, svettas ohälsosamt mycket) min tid med antidepressiva fört med sig är att jag är mer obrydd nu. Och mycket mindre konflikträdd.
När solskensgrabben plötsligt visar prov på växlande molnighet vet folk inte hur de ska förhålla sig till honom. Ironiskt nog har de som ständigt kritiserat mig för att jag varit just konflikträdd dragit sig undan när jag faktiskt börjat ryta till. Buuu säger jag till er!
Så jag har grälat med föräldrar, syskon, vänner och kolleger. Och det känns bra. Man blir nämligen respekterad när man inte är rädd för att säga ifrån. Så det tänker jag fortsätta med även om det kommer innebära ännu fler gräl och hårda ord.
Så vänj er, säger jag.