När yta och innehåll lever i symbios

Jag har ruvat på ett inlägg om hur stor betydelse albumomslag har och jag känner att det inlägget pyr som bara den på grund av morgonens musikaliska orgasm.
Jag älskar när det blir så här! Ni vet när man är sugen på lite ny musik. Någon artist man aldrig har hört talas om – något nytt och fräsigt! Man börjar maniskt surfa runt efter den perfekta kandidaten och till slut hittar man hem.
Jag var sugen på dansant elektronisk hebrepop och så fort jag såg omslaget här intill så var jag helt säker på att jag hade hittat vad jag letat efter.
Visste noll om Michal Amdurski men nu vet jag att hon är en israelisk dance-pionjär. Naturligtvis har hon också varit med i uttagningen till ESC (2000) och hon satt i juryn i Nolad Lirkod (tror det är Let’s Dance).
Och, som sagt, hon spelar in dansanta popplattor. Underbart!
Som en extra bonus så lyckades jag läsa albumtiteln (אשתו של) Ishto Shel. Wooh! Asabra platta!