Jag kan läsa (nåja)

Hur går det med hebreiskan, kanske ni undrar nu igen (som ni tjatar!).
Jodå. Jag har insett att det lättaste sättet att lära sig ett nytt språk är genom att lyssna på musik.
(Ja, musik funkar ju till allt! Till städning, träning, sorgbearbetning, sex, dans, matlagning, till att förena människor, till att lära sig ett nytt språk…)
Igår kväll satt jag och sorterade några av de där 14 albumen jag köpte i Tel Aviv. För att vara tvungen att lära mig titlarna så har jag lagt in dem i iTunes (skrivna) på hebreiska. Den sista låten på fantastiska Ilanits samlingsskiva hade jag inte betygsatt och jag kunde inte minnas att jag hört den, men, jag såg ju att den hette ישראלית, dvs israelit (alltså israel, som i israelit). Hurra, jublade jag, jag kan läsa!

Och vilken fin låt det var!
Passar på att bjuda på gårdagens konversation.
Yngling, 26: Why do you want to learn Hebrew? It’s very difficult for you, isn’t it?
Jag: It is very difficult, but very beautiful and extremely sexy.
Yngling, 26: Sexy? Are you serious? I’ve never heard anyone say that about Hebrew. 🙂
Jag: It is. I like all the yoms and yams and diskotekims and shelis and chaloms and all. Mmmm…
Yngling, 26: LOL :))) You’re great :)) So when are you planning to come again for a visit?
Jag: ASAP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *