En sån lördag

Igår efter jobbet mötte jag Hundvakten och Sebbe och tog en rejäl vårpromenad. Därefter stod jag i köket och svängde ihop en sallad. “Sebbe har en fästing”, skrek Hundvakten. “Åh nej”, flämtade jag, “Om jag håller i honom – vågar du ta bort den då?” Det gick bra, fick jag höra. Efter många om och men fick vi loss saten. Den lämnade en knöl och vi var lite oroliga men efter lite googlande och samtal med andra hundägare fick vi lugnande besked. Knölen försvinner efter ett tag. Jag hoppas de har rätt. Sebbe är hursomhelst sig själv och mår finfint.
Efter middagen sov de båda i bingen medan jag tittade på Diet Doctors på TV. Jag blev MYCKET upprörd. En kvinna åt choklad till frukost och var fet som få, tappade håret, hade hemska utslag och efter några veckor av normal kost sa hon: “jag hade ingen aning om att vad vi äter påverkar så mycket”. Hon var 35. Och så blåst. Jag blev arg. Vad är det för fel på folk?
Klockan 22 denna lördagskväll gick jag och lade mig. Sebbe var nybadad och fin och hade fått sin “mot loppor och fästingar-behandling” och sov redan tungt. Det var en fin lördag som kändes som en torsdag.