Dagens läsvärda

I förra veckan presenterade israeliska medier läckta detaljer ur vad som sannolikt var den förra israeliska regeringens förslag till palestinierna. Dåvarande premiärminister Ehud Olmert ska ha berett ett förslag som skulle ha inneburit en framtida palestinsk stat omfattande motsvarande 99,3% av territoriet utifrån 1967 års gränser. Och ett delat Jerusalem. Palestinierna ska ha nekat. Igen. Vilka är oresonliga? Läs mer i SvD.
En palestinsk stat bestående av Västbanken och Gaza med östra Jerusalem som huvudstad är vad palestinierna erbjudits av Israel och avböjt. Mer än en gång. Senast i september 2008. Läs mer i Sydsvenskan.
Den israeliska dagstidningen Haaretz avslöjar hur Israels förre premiärminister Ehud Olmert ville byta mark med palestinierna i ett utkast till fredsavtal. Läs mer i DN.

6 reaktioner till “Dagens läsvärda”

 1. Ja, vilka är oresonliga?
  Varför ska palestinierna ge bort fertilt land emot öken? Varför?! För att israelierna ska bo bra, ha tillgång till vatten och utöka sitt område på ockuperad mark? Eller för att det skulle vara ett offer att flytta den illegala muren? Inte tycker du väl att israelerna har gudomlig rätt till land och palestinierna ska bara nöja sig?
  Visste du oxå att ”fredsförslaget” även var villkorat? Dvs för att palestinierna skulle få se kartan var de tvungna att gå med på några grejer. Återigen vilka är oresonliga? Israel vill inte ha fred! Det ingår inte i dess LEBENSRAUM ideologi eller statsbyggnad. Den retorik du företräder är inte skamlig, den är hatisk och olaglig.
  Så vem är antingen ignorant eller helt ideologisk blind?
  Igen!
  : m

 2. Nu ska vi se. Senast palestinierna röstade så gick det inte riktigt som Israel/USA ville eller hur? Så mycket för det ”demokratisnacket”. Sånt fungerar mycket bättre när man ska legiterma invasioner och attacker mot civila. Och stackars Abbas. Han gör precis som Israel vill och säger och ändå så skiter Israel på honom som bara man kan… Inte undra på att Hamas växer för var dag som går i hela världen. Tacka den sionistiska doktrinen för det!
  Men låt oss titta på Israel. Vilket annat land har haft så många terrormedlemmar invalda i en regering? Och det ”demokratiskt” (vad säger det om det israeliska folket?) Om man har hatiska regeringsmedlemmar som inte har dragit sig för att med blod utplåna den Andre då är det inte konstigt att själva den israeliska doktrinen går i samma spår.
  Näe du Kim, att klanda palestinierna är samma gamla klagosång som ni pro-israelier alltid kommer med. Ni är de obefläckade, de oskyldiga, de fredliga och älskvärda. Numera får ni ju även betalt för det för jag antar att även du har anslutit dig till HASBARA/SWEDEN.
  Israel är det sämsta varumärket i världen. En bedrift som man väl har jobbat för genom att gjuta blod.
  De grymheter och brott mot internationell lag och mänskliga rättigheter som Israel genom sin banalitet genomför och som du stödjer, uppmuntrar och försvarar skapar just den bild som får fler och fler att se skiten för vad den är.
  Att du är både ignorant, okunnig och ideologisk blind är inte ovanligt utan verkar snarare vara en förutsättning. Det gör bara dina inlägg helt orelevanta och en fortsättning på det hat som spriar ut från Israel. Men som alltid, vinner de goda!
  Och en dag kan Israelierna även bo i fred de oxå. Dvs när de slutar att rösta fram rasistiska och hatiska ledare som vill palestinierna och alla araber illa och död!
  Insallha!
  puz på dig hatgubben!

  1. Inte kalla mig hatgubbe, tack.
   Om du menar mot palestinier/araber så dejtar jag ju (till och med) en just nu. Och han tycker som jag; så åsikterna går isär – och det är inget konstigt med det.
   God fortsättning.

 3. Men du, om du hatar så är det ju adekvat att kalla dig ”hatgubben”. Och ja, du verkar hata palestinier inte så mycket direkt utan mer för att du i alla lägen verkar dels skylla på dem och dels rättfärdiga israelers handlingar emot dem. Handlingar som går i hatets förtecken.
  Sen att du hånglar/dejtar/super med palestinier/araber har inget med saken att göra vilket du mycket väl vet. Kalla det exotism eller ”den vite mannens” begär för den Andre. Så fungerar den svenska rasismen i ett nötskal; näe du Muhammed i min lokala pizzeria är det inget fel på men det är alla de där andra…
  Det är konstigt när åsikter går isär när det gäller mänskliga rättigheter, massaker och internationell lag. Din bagatellisering av detta är problematisk men som sagt vad, utifrån din valda position, inget undantag, tvärtom. Att hela tiden osynliggöra den maktskillnad som finns mellan ockupanterna med kärnvapen och den vita världens förlåtande blick och den lokala befolkningen utan möjlighet att röra sig och med förbud att försvara sig är något som du bidrar till Kim. Kanske är det din nyfunna ”judaism” eller din hårda tolkning av människor och människor. ”Bara palestinierna väljer rätt ledare så kan de bo bra”… Den lögnen stank redan innan den var uttalad/nedskriven och det vet du.
  Så mycket hat, människoförakt och ”vit” överlägsenhet får man leta i historieböckerna om…
  God fortsättning, hatgubben!

Kommentarer är stängda.