Dagens hebrepop


Jag älskar ju hebrepop (undrar om jag faktiskt har kommit på detta ord… för övrigt läste jag nånstans nyligen scandipop, vilket är nordisk schlager och nordisk pop – ett utmärkt ord!) och eftersom jag tycker det är oerhört roligt att det finns människor som googlar på judiska/israeliska/hebreiska artister och hamnar här så ska jag skriva mer om mina favoriter – därav Dagens hebrepop. Vi älskar ju trots allt musiktexter som ej framförs på engelska, och av samma anledning älskar vi Eurovision (och tycker således att tävlingen var bättre förr).

Moshe Peretz vet jag ingenting om, men Y säger att jag inte borde lyssna på Moshe då han är “töntig”. Men det struntar jag i, ty människor har alltid klagat på min musiksmak. Get over it.
נשבע לך
Nishba la (jag svär) är underbar och finns på albumet אלייך (Elaih) (2008).
(Som vanligt lägger jag inte ut musik för nedladdning. Jag länkar bara. Och inte minst – musik som ej går att köpa i Sverige, som återfinns på nätet, skapar ju bara uppmärksamhet – så… ingen förlorar någonting.)
Läs även andra bloggares åsikter om hebrepop, moshe peretz, israel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *