Bloggen 4 år

Nu ska vi tala statistik och bloggeri. Jag kollade inte min bloggstatistik på väldigt länge, vilket är tokigt eftersom jag ju älskar listor och all slags statistik, så nu är det dags för en ordentlig titt!
Om några veckor fyller bloggen (som ju först huserade på annan adress) hela fyra år.
Dessutom firar jag (och ni med mig så klart) 200 000 unika besökare och 400 000 träffar (varierar väldigt från räknare till räknare). Jag har, som privat powerbloggare utan några ekonomiska intressen, aldrig bloggat för att få en massa läsare utan jag har gjort det för mitt eget psykes skull, men visst är det härligt när många läser det man skriver. Absolut. Läsarantalet har gått upp och ned, från toppmånaden september 2007 (12217 unika) till bottennoteringen samma månad året därpå (endast 2357 unika läsare).
I slutet av förra året vände trenden och nu går det (nästan) spikrakt uppåt.
Det är väldigt skönt att kunna skriva om sådant som intresserar mig, även om jag vet att just det ämnet kanske inte intresserar min genomsnittliga läsare.
Men visst – annonsörer är mycket välkomna! Kontaktuppgifter finns under Om siten.
Här kommer en massa statistik!

De senaste månaderna.


De senaste veckorna.


De senaste dagarna.


Statistik enl. Bloggportalen.


Den senaste tidens toppländer.


Mest populära sökord igår.


Mest populära sökord den senaste tiden.
Kortfattat om bloggeri (ett mycket roligare ord än ‘bloggande’):
Det härligaste med att blogga: Man kan skriva vad som helst när som helst och få ut det på nätet på nolltid.
Det jobbigaste med att blogga: När man får otrevliga kommentarer från någon som helt uppenbart inte har läst fler inlägg än det han/hon kommenterar (och därmed drar förhastade slutsatser).
Jag skriver “den senaste tiden” eftersom tidsperioden aldrig riktigt framgår ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *