30-dagarsutmaningen, dag 14

30-dagarsutmaningen nu.
Dag 14: En faktabok.

Låt mig välja följande böcker:
Världshistorien genom tiderna: ”Denna tvärkulturella färd genom människans historia avslöjar världens förändring från den nedtecknade historiens början fram till idag.” Jag är mycket intresserad av historia och eftersom min skolgång mest handlade om att överleva så har jag i vuxen ålder fyllt i luckorna på egen hand.
Gay – En världshistoria: ”Sedan urminnes tider har kvinnor älskat och åtrått andra kvinnor, och män har älskat och åtrått andra män, men deras öden och historia har länge varit censurerad och bortglömd. I skildringen av det som har kallats ”den tysta historien”, visar nio historiker från olika länder hur synen på homosexualitet har skiftat från antikens Grekland och Rom till dagens frigörelse, sociala acceptans och moderna partnerskapslagar.” Naturligtvis vill jag veta hur mina bröder och systrar hade det förr i tiden.
Religionslexikonet: ”ger en överblick över de stora världsreligionerna och andra viktiga trosriktningar.” Religion är roten till allt ont, och därför intressant.

3 reaktioner till “30-dagarsutmaningen, dag 14”

    1. Samtliga mycket intressanta.
      Gay-boken har jag inte läst från pärm till pärm, men här och där och fram och tillbaka.

Kommentarer är stängda.