Vård i världsklass™️

Fick Vård i världsklass™️ och det kändes toppen.

Alltid är det nåt (som bekant) och just nu har jag tydligen problem med ”nervus femoralis”.
En mycket oangenäm situation att ligga på en brits i bara småbyxorna medan en främmande människa drar och sliter i din kropp, men fysioterapeuten var skojfrisk och oerhört kunnig.

Hon sa att jag är mycket vig, bortsett från låren, och hon undrade om jag spelar nåt instrument. ”Du rör din kropp på en musikers vis.”
”Mitt enda instrument är min röst – jag är en mycket uppskattad karaokevokalist.” 💁🏻‍♂️

Konversationen ägde till största del rum på finska men några svenska fraser var jag tvungen att flika in. Hur kan man kunna medicinska termer på finska om man knappt kan dem på svenska? Jag var mycket pedagogisk när jag berättade om mina krämpor: ”Detta område är rött. Detta är orange. Och här är det gult.” Hon förstod och slet vidare i mina muskler och leder. Jag låg och kved på britsen och önskade att jag hade tagit på mig andra underkläder. I dessa konstiga ställningar riskerade jag att blotta mig onödigt mycket. Saker och ting kan välla fram och titta ut. Onödigt.

Domen lyder som så att jag saknar en muskel i ryggslutet och detta leder till att jag har problem med ”nervus femoralis” då denna muskel utför ett arbete som den försvunna muskeln egentligen borde utföra.

Fick övningar att göra sex gånger per dag och om en vecka ska jag tillbaka till vårdcentralen. Eller hälsostationen, som det heter här.
Är i trygga finländska händer.

#åldernshöst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *