Säg hej till mitt fadderbarn

Fifamè

Säg hej till mitt adoptivbarn fadderbarn Fifamè (född 24 juni 2006). Jag sprättade upp kuvertet och hennes ansikte var det första jag såg och naturligtvis höll jag på att börja gråta.
Fifamè är tösen jag ska hjälpa här i livet – jag ska stötta henne, hennes mor och far + bror och syster. Inte bara ekonomiskt – jag ska även skicka vackra brev med bilder på Sebbe. 🙂
Nej, jag tror inte att Fifamè har något emot att synas i min blogg – det är ju trots allt så att Moder Jord har fört oss samman och vi vet således alla att Fifamè tycker om att synas – precis som jag.
Mellanbarnet (bara en sån sak) Fifamè är fyra år och bor i Glahounsa i OuéméBenin i västra Afrika. Hon har en bror som heter Agossou (född 2008) och en syster vid namn Rosaline (född 2004).
Fifamès far Augustin (44) är farmare och modern Béatrice (38) säljer chili. De föder också upp grisar.
Familjen bor i ett single roomed bamboo room built on a stilt.
På fritiden roar sig Fifamè med att sopa och diska. Hon strosar också gärna runt och leker med vatten, sand och blommor.
Så vad gjorde jag dagen då Fifamè föddes?
Det kan vi alla läsa i dessa tre inlägg:
Midsommar eller nåt
About last night
Zlatte
(Visst älskar vi sådana här kopplingar? Och tänk att min blogg funnits längre än Fifamè.)
Länk: Barnfonden.

12 reaktioner till “Säg hej till mitt fadderbarn”

 1. Jag hade ett fadderbarn tillsammans med mitt ex från just Barnfonden under flera år. Vi hjälpte dem och sen när barnet nått en viss ålder så upphörde allt. Nu har jag inte själv skaffat något nytt, men kanske skulle jag göra som du gjort. Ta mitt ansvar och förändra en familjs liv i världen åtminstone?
  För övrigt vill jag önska dig en fin kväll och tacka för de ord du ger mig. De betyder mer än du kan ana. Kram!

  1. 1. Tack.
   2. Ja, en gör vad en kan. Och att det till viss del handlar om att må bättre själv är inget att hymla om. Jag mår bra när jag ger.
   3. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *