Retro: Pet Shop Boys – Yes

I min tillbakablick på Pet Shop Boys samtliga album har vi nu kommit fram till Yes från 2009. Jag minns med stor värme dagen då plattan släpptes och nu känns det vemodigt att lyssna igenom alla elva låtarna på raken.

 1. Love etc. 5/5
  Albumets förstasingel inleder och jag älskar denna upptempolåt med en text om att istället för en massa krimskrams så behöver vi kärlek.
 2. All Over the World 4/5
  Detta var fjärde och sista singeln från Yes. En mycket bra låt med sköna synthslingor, stråkar samt ett pulserande beat. Verserna är betydligt bättre än refrängen.
 3. Beautiful People 4/5
  Ett lite ruffigare sound nu, med sextiotalsvibbar. Väldigt klistrig refräng.
 4. Did You See Me Coming? 5/5
  Min omedelbara favorit på albumet. Vacker melodi och väldigt fin text. Helt enkelt toppen! ”A very positive love song”, sa Neil Tennant en gång. ”Very summery”, kommenterade Chris Lowe.
 5. Vulnerable 4/5
  En finstämd lugnare låt. Inte singelmaterial, men väldigt fin. Skön elektronisk ljudmatta och gitarrplonk i bakgrunden. Känslosamt och lite sorgset.
 6. More Than a Dream 5/5
  Xenomenia har producerat och det hörs. Underbar elektronisk pop med sedvanlig vacker, finstämd PSB-melodi och känslosam sång.
 7. Building a Wall 5/5
  Melodin gör låten. Helt enkelt väldigt vacker. Upptempo men introvert, så där som PSB ofta är.
 8. King of Rome 3/5
  Lite väl seg men vacker ballad. Sövande.
 9. Pandemonium 4/5
  Nästan lite marchtakt i denna låt som skrevs för Kylie. Kan dock inte höra henne sjunga denna. Inte en full femma men en väldigt hållbar låt med trevliga detaljer i ljudbilden som man inte alltid lägger märke till. Var det inte ett dragspel som svischade förbi?
 10. The Way It Used to Be 5/5
  Xenomania igen och jag verkar vara ett stort fan av detta producentteam. En så otroligt vacker låt. Melodin är toppen. Texten vacker. Soundet fantastiskt. Melankoliskt men hoppfullt.
 11. Legacy 2/5
  Albumets tråkigaste låt. Den är inte dålig men den låter väldigt mycket som sista spåret på en PSB-platta.

BETYG: PET SHOP BOYS – YES: 4,18

Här är min recension från 2009 då albumet släpptes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *