Retro: Pet Shop Boys – Please

För att göra livet roligare och för att inte bli uttråkad på mina resor till och från jobbet så har jag bestämt mig för att grundligt lyssna igenom samtliga Pet Shop Boys-album och ”recensera” dem.
Ett album per dag kommer jag att lyssna på, för att sedan skriva några rader om alstret i fråga.

Vi börjar naturligtvis från början. Året är 1986 och Neil Tennant och Chris Lowe har just släppt debut-LP:n Please. Spännande va!

Nej men ärligt talat så köpte jag inte PSB:s tre första album när de släpptes. Jag var helt enkelt för ung! Jo, jag gillade singlarna som hördes på Tracks men skivorna köpte jag (ännu) inte.

 1. Two Divided by Zero 4/5
  Detta är en sån där perfekt öppningslåt. Ej singelmaterial, men väl finemang som inledning. Lite mystisk och härligt blippbloppig.
 2. West End Girls 4/5
  Jag måste erkänna att jag aldrig riktigt förstått storheten med genombrottslåten. Idag gillar jag den skarpt, javisst, men när det begav sig var West End Girls ingenting för mig.
 3. Opportunities (Let’s Make Lots of Money) 5/5
  Denna fantastiska popbit har jag dock alltid älskat. Underbar är den!
 4. Love Comes Quickly 5/5
  Åh, en så vacker och hoppfull ballad detta är. Ganska bortglömd men den bör dammas av.
 5. Suburbia 4/5
  Albumversionen är mycket olik den singelversion som så småningom kom att släppas. Går igång på denna något ”lugnare” inspelning. Bra att slippa hundskallen (som ej är populära i vårt hundiga hem).
 6. Opportunities (Reprise)
  Detta är ingen låt så något betyg sätter jag inte.
 7. Tonight Is Forever 4/5
  För mig hänger spår 7, 9 och 11 ihop på något sätt. Mer eller mindre samma (härliga) känsla och melankoliska, desperata längtan.
 8. Violence 5/5
  Det tog bra många år innan Violence föll mig så hårt på den darrande underläppen att jag skulle belöna den med en full femma. Men nu är dagen kommen. Texten! Melodin! Soundet!
 9. I Want a Lover 4/5
  Så himla härlig! Men låten känns en smula som en demo; som om den inte är riktigt färdig än. Men! Jag gillar den skarpt; melodin, texten, soundet. Tidvis en smått hysterisk och desperat känsla och det går jag igång på.
 10. Later Tonight 3/5
  Finstämd ballad men på gränsen till lite för seg. Texten räddar låten.
 11. Why Don’t We Live Together? 4/5
  Även denna lite som en demo. Hade 7, 9 och 11 hottats upp lite i produktionen så hade de belönats med feta femmor.

BETYG: PET SHOP BOYS – PLEASE: 3,81

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *