När visste du att du var homo?

Jag visste att jag var homo väääldigt tidigt. När alla trodde jag umgicks med Tiina i hålan i Västergötlands skogar trodde de jag gjorde det med kärlek i blick. I själva verket var jag småkär i Claes som var kompis med Mats – som Tiina var kär i. För att inte tala om skamfläcken Agneta. Hon hade kort hår och när jag frågade hur hon som tjej kunde ha kort hår (jag älskade Tiinas långa lockar och drömde om att ha egna likadana) sa hon att hon hatade hår. Glömmer det aldrig; hennes mor dammsög och Agneta sa; “jag hatar hår”. Jag förstod henne aldrig, den där Agneta. Sedan var jag kär i Tommy som såg ut som Claes men var en bad boy. Sedan var jag i flera år kär i min farmors granne som vi kan kalla J (som också såg ut som Claes). Han var nog min första enorma love story. Den utvecklades dock aldrig till något fysiskt men varje dag – mellan 10 och 12 års ålder – tänkte jag på honom. Han heter Carol* i mina dagböcker från den tiden eftersom Carola var min idol och i Carol fanns tillräckligt många bokstäver för att stava hans namn (så komiskt idag). Mina bröder retade mig på den tiden. De sa; “jag vet någon som är kär i dig… Men jag får inte säga hans namn, hahahaa”. De visste inte hur rätt de hade.
Jag googlade på honom för ett tag sedan. Fann en bild. En bild på honom med ett band han spelar i. Han var rultig och inte särskilt attraktiv. Men i mina drömmar minns jag honom, vacker som synden. Han var med i något slags idrottsförening när vi var barn och de gav ut en årlig almanacka med en bild på två medlemmar varje vecka. Jag bad min farmor klippa ut bilden på honom åt mig. Hon visste inte bättre så hon klippte ut samtliga bilder på alla dessa ungdomar som sportade och skickade till mig. Sött gjort av henne, men helt fel… Jag ville bara ha en bild på J. Jag har tyvärr tappat bort den och det stör mig enormt men jag minns exakt hur han såg ut.
Nu måste jag sluta för jag har en hund som strår framför mina högtalare och undrar varför det “blåser” ur dem… Jag har alltså ett och annat att förklara.
Men jag vet att jag har många homosexuella läsare och jag undrar; när visste du hur det låg till?
*När jag försökte förneka mig själv skrev jag ett rött C på varje sida jag skrivit om C på och häftade samman dem. Det blev enormt många sidor som jag nu sprättat upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *