Ledig dag i september

Vaknade av telefonen, höll på att somna om och då kom ett SMS. Låg ett tag i bingen och lyssnade på Robyn.
Hällde i mig en kopp kaffe och snabbkollade vad som hänt i världen under natten.
Gick ut med Sebbe. Först följde vi instruktionerna i det där SMS:t – ”gå till dit-och-dit, portkod det-och-det, och hämta påsen som hänger på handtaget”. Check. Därefter gick vi en lång runda i skogen; vi bor ju så bra att vi har innerstaden till vänster och skogen till höger. Vi gick och gick och kom så småningom fram till utomhusgymmet. Sebbe satt i gräset och jag tränade. Dessvärre störde jag mig på ett par mammalediga skvallerkärringar som satt (den ena riktigt halvlåg) på ’maskinerna’ och bara lät käftarna glappa.
Nytränad men på dåligt humör strosade jag och en trött Sebbe hemåt.
Duschade.
Skrev ett flirtigt och en smula inbjudande mail till ryss-juden.
Lagade mat och åt framför datorn medan jag kollade morgonens nyhetssändningar och morgon-tv-klipp. Läste dagens tidningar + ett par bloggar.
Tog en tuppis på en kvart eller så.
Sebbe vaknade och ville ut.
Vi tog rundan i skogen igen – jag joggade så mycket jag fick (inte lätt med nosig hund). Stannade och tränade lite till. Joggade vidare. Stängde av musiken i lurarna och lyssnade på skogen och naturen – det var en mycket vacker höstkväll sensommarkväll i dag.
Kom hem. Badade Sebbe och ansade hans maghår. Duschade mig själv.
Nu sitter jag här. Men nu ska jag diska. Och tvätta.

2 reaktioner till “Ledig dag i september”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *