Israel: Läs om den nya propagandafilmen

Idag blir det lite norska!
Läs hela artikeln här.
Några utdrag:
Skal demoniseringen av Israel aldri ta slutt? spør den kjente franske filosofen Bernard-Henri Lévy. Aftenposten ba ham se Vibeke Løkkebergs nye Gaza-film.
Tre hendelser i det siste, tre tegn, tvinger nok en gang frem dette spørsmålet.
Først Frankrike og denne merkelige kampanjen for en «boikott», som etter alt å dømme brer seg. Visst finnes det situasjoner hvor en boikott kan være berettiget. Jeg er selv den første som har slått til lyd for det i tilfeller da folks rett til i store trekk å bestemme over seg selv, blir til tyranners rett til å bestemme over sitt folk, eller for den saks skyld over et nabofolk.
Men når det gjelder et demokrati som Israel? Når det gjelder det eneste demokratiet i Midtøsten, det vil si den eneste staten i området hvor politiske stridigheter kan løses ved forlik? Overfor en av de eneste nasjonene i verden som på det eldgamle spørsmålet om hvorvidt demokrati er noe som kan improviseres, om man kan skape det fra bunnen av, og om det kan oppstå blant folk som aldri har opplevd annet enn totalitære regimer eller tyrannier, liksom ved et mirakel har svart med et regime som helt fra fødselen av faktisk har vært et demokrati?
En slik film – som man dessverre snart vil få fremvist på all verdens festivaler – er ikke en dokumentar, men et propagandaverk. Det er en film som sataniserer Israel og ikke fremmer fred, men krig.
***
Eftersom Svenne fortfarande inte förstått varför israelerna angrep Gaza (som de ju lämnade 2005, för att araberna skulle kunna bygga upp ett blomstrande, välmående land åt sig själva) så avslutar vi med en kort men mycket beskrivande videosnutt:

(Svenne Viktigpetter ser ju bättre än han läser.)