Hälsa: Synen!

Nej, sådana här späda glasögon gillar jag inte.

Hösten 2005 skaffade jag under stort pompa och ståt mina första (och nuvarande) glasögon. Fastän det inte syns på ytan så åldras även jag och därför kände jag att det nu var dags för en ny synundersökning. På lunchen trippade jag ner till mycket trevliga Synoptik på Regeringsgatan (i huvudstaden) och lät mina ögon genomgå test efter test – jag kände mig lite astronautaktig där jag satt.
Den oerhört hjälpsamma och vackra tösen i kassan hjälpte mig att hitta exakt de bågar jag drömt om under de senaste månadernas ensamma nätter.
De nuvarande glasögonen har jag, åtminstone mentalt, växt ur. Därför blir det nu nya bågar.
Det är förresten rent tekniskt mina andra glasögon jag bär på nosen just nu: min glasögonkarriär inleddes under min vildaste partyperiod och jag 1) hade sönder dem på krogen och fick dem lagade, 2) tappade dem på ett dansgolv och hittade dem inte bland alla tusentals dansande fötter och därmed fick jag snällt köpa nya.
Jag går nu från Dior till Prada och det var – precis som med de första glasögonen – kärlek vid första ögonkastet.
Jag kräver rejäla doningar och mycket plast! Stort och skrymmande ska det vara – ja, jag vill belamra mitt ansikte med rediga bågar så att de täcker så stor del av fulfejan som möjligt.
Jo, synen hade försämrats något, men dessutom noterade fru Optiker att jag skelar något (eller nåt liknande). ”Det märker du nog när du är trött eller har tagit ett glas vin en fredagskväll, att ena ögat vandrar utåt en bit.” ”Vad då ’fredagskväll’?” sa jag (inte).
Fick övningar för att motverka detta.
Jag får mina nya glasögon inom tio dagar – vänta bara!

5 reaktioner till “Hälsa: Synen!”

  1. För det första behöver du inte dölja nåt och för det andra så framhäver ett par snygga bågar ett snyggt ansikte. Jag tror du kommer att göra succé! Ser fram emot att se poseringsbilder (kanske enbart iförd glasögon :0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *