Datorn är full av sk*t

Vi har väldigt crappiga datorer på jobbet och de är överfulla av virus. Tyvärr har jag inte behörighet nog att uppdatera virusprogrammen och jag sade till den ansvarige för ett halvår sedan; “kan du vänligen uppdatera dem alternativt ge någon annan, exempelvis mig, behörighet att göra det?”
Som vanligt blev svaret något svammel i stil med “jaja”.
Idag kollade jag om något hade hänt men virusprogrammen var inte uppdaterade på 438 (!) dagar. Jag hittar dagligen sisådär 20-30 virus/trojaner i mina datorer hemma så jag vågar inte ens tänka på hur nedlusade jobbdatorerna är*.
Ska jag säga till en gång till?
Eller ska jag strunta i det och när allt brakar ihop säga “vad var det jag sa”?
Jag har väldigt svårt för att låta sådant här passera men jag är ännu tröttare på att alltid ta ansvar när jag aldrig någonsin får något för det.
*Hemma uppdaterar jag mina virusprogram (3 stycken) minst varannan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *