Armépojkar och -flickor

Ikväll har jag strosat på den fantastiska gatan Dizengoff Street. Butiker, restauranger, barer och säkert 15 brudklänningsbutiker på raken. Känslan var magisk. Armépojkarna och -flickorna hade återvänt till staden för att fira Rosh hashana. Nu gick de längs gatorna iklädda sina uniformer… Framför mig gick en armétjej hand i hand med sin flickvän. Det var vackert.
Jag åt pasta och svamp på Café Café i korsningen Dizendoff/Sderot Nordau. Mycket mysigt och maten var god och servicen superb. Mitt emot låg en butik och där såg jag vad jag sett så många gånger i Tel Aviv: butiksägaren har en hund som är med på jobbet. Den strosar runt där inne och hälsar glatt på kunderna. Det finns väldigt många hundar i denna stad och de flesta går okopplade och gör det helt utan drama. Jag är mäkta imponerad!
Nu ser jag på israeliska Big Brother (!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.